phil logo nieuw

fotos masthead

Muziek is belangrijk in het leven van veel mensen, er zijn maar weinig mensen die niet van muziek houden. Muziek zet mensen in beweging, biedt troost of geeft ontspanning. Muziek is een universele taal die dieper gaat dan woorden en die iedereen op zijn eigen manier begrijpt of voelt. De Koninklijke Philharmonie Bocholtz spreekt deze universele taal.
 

Nog niet gepubliceerd

Na het succes van het vorige Midzomernachtconcert wordt ook dit jaar de zomer weer feestelijk ingeluid in de Kerk in Bocholtz, waar we een gevarieerd programma voor u zullen spelen met solisten Vincent Kusters en ‘onze eigen’ Danique Paffen. U bent van harte welkom, ook bij de gezellige nazit in de Harmoniezaal!

 

Programma

Het orkest, dat nog altijd onder de bezielende leiding van Frenk Rouschop staat, luidt het concert groots in met de monumentale ouverture uit Rienzi van Richard Wagner. De lichtzinnigere selectie van Wolfgang Amadeus Mozart die hierop volgt zal velen bekend in de oren klinken: de bekende ouverture uit Le Nozze di Figaro, maar ook mooie aria’s en duetten uit Don Giovanni, Die Zauberflöte en Così fan tutte worden ten gehore gebracht. 

Maar daarna verlaten we de Duitse sferen. Het Argentijnse temperament van Astor Piazolla wordt uitgevoerd, met selecties uit zijn opera Maria de Buenos Aires. Een straffe mix van klassiek en modern, opera en tango, perfect om de zomer zinderend mee tegemoet te gaan. 

Lokale solisten

Met zangers Vincent Kusters (Cadier en Keer) en Danique Paffen (Bocholtz) laat de Phil Limburgs talent op de voorgrond treden. De Bocholtzer zangeres Danique Paffen wist het met haar kunsten in 2022 tot de halve finales van Holland’s Got Talent te schoppen. Haar repertoire bestrijkt Abba, Lady Gaga, Mozart, Schubert en alles ertussenin. 

Op jonge leeftijd ontving Vincent Kusters al zijn eerste piano- en zanglessen in Maastricht en in 2008 was hij prijswinnaar bij het Prinses Christina Concours. Na zijn opleidingen aan de conservatoria van Maastricht, Amsterdam en Utrecht, ontving Kusters meerdere prijzen op zijn naam. 

Informatie

Na afloop van het concert bent u van harte uitgenodigd voor de gezellige nazit in de Harmoniezaal, Dr. Nolensstraat 5a in Bocholtz.
Kaarten zijn verkrijgbaar voor 15 euro. Wees er snel bij: net als vorig jaar zal de kaartverkoop snel gaan!

 

Midzomernachtconcert

Zondag 2 juli 2023 19.00 uur (deuren open om 18.30 uur)
Jacobus de Meerdere Kerk Bocholtz
Entree € 15,-
Kaarten verkrijgbaar bij Plus Bocholtz, Gasthof 2
of te bestellen via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Phil Midzomernacht 2023 zonder tekst xs


 

 

 

 

Bewaren

Bewaren