phil logo nieuw

fotos masthead

Jeugdorkest Philharmonie Bocholtz Kasteel Wittem sept 2016

Het Jeugdorkest van de Philharmonie Bocholtz bestaat uit ongeveer 30 jonge, enthousiaste leden met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 14 jaar.

Officieel zijn we het opleidingsorkest van de vereniging. Behalve vooral veel kinderen (waarvan de jongste momenteel 8 jaar) vind je daarom in ons orkest ook enkele volwassenen die nog in opleiding zijn. En een paar volwassenen die de instrumenten bespelen (bas, tuba) die wat te zwaar voor ons zijn. Maar dat mag de pret niet drukken.

We zijn best goed, al zeggen we het zelf ;-) Daardoor worden we zo nu en dan gevraagd voor coole optredens. In 2015 hebben we meegespeeld met een jeugd-uitvoering van de opera Carmen in het Parkstad Limburg theater. In 2017 hebben we op het Drielandenpunt opgetreden en een parkconcert gegeven tijdens het WMC in Kerkrade. Maar ook in ons eigen dorp zijn we regelmatig te beluisteren. Ons repertoire is heel divers en natuurlijk wat toegankelijker en minder klassiek dan dat van onze grote harmonie. 

Naast het muziek maken vinden we gezelligheid en andere activiteiten ook heel belangrijk. Zoals een speurtocht, schaats- en zwemdagen, kerstviering... Maar het jaarlijkse hoogtepunt is natuurlijk het kampweekend, waar we met de hele groep onze tenten rond een groot kampvuur opzetten en we helemaal geen muziek maken maar waar het wel super gezellig is en we lekker veel sporten en spellen doen.

In september 2020 hebben we afscheid genomen van onze geliefde dirigent Noël Nijsten die maarliefst 40 jaar (!) ons orkest heeft geleid. Sindsdien staat Patrick Körver op de bok, die zorgt voor een hele nieuwe energie.

 

Wil je je ook bij het Jeugdorkest aansluiten? Vanaf ongeveer HaFaBra niveau A ben je van harte welkom. Kom gerust eerst eens kijken tijdens onze repetitie, iedere vrijdagavond van 19 tot 20.30 uur, in de Harmoniezaal in Bocholtz.

Wil je ook een muziekinstrument leren spelen? Kijk dan eens op onze pagina Opleidingen.