phil logo nieuw

fotos masthead

foto orkest

De Koninklijke Philharmonie Bocholtz is opgericht op 25 augustus 1886 en is al decennia één van de meest toonaangevende muziekverenigingen van Limburg met leden uit de gehele Euregio. De Philharmonie (in de volksmond ook wel 'de Phil' genoemd) wordt in het jaar 1954, na het winnen van de 1e wereldtitel op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, door Hare Majesteit Koningin Juliana vereerd met het predicaat "Koninklijk" en wel vanwege haar bijzondere verdiensten op muzikaal gebied. 

Bij de introductie van de concertafdeling in 1985, op het tiende WMC te Kerkrade, behaalde het orkest het hoogste aantal punten en daarmee was de tweede wereldtitel een feit. Sindsdien en na nog een Wereldtitel in 1989 speelt de Phil onafgebroken in deze hoogste afdeling voor amateur blaasmuziek. 

Heden ten dage is de Phil nog steeds springlevend en heeft een prominente positie weten in te nemen binnen de gemeenschap van Bocholtz maar zeker ook in de wereld van de blaasmuziek. De vereniging bewijst, door haar rijke historie en voortdurende populariteit, hoe belangrijk haar maatschappelijke bijdrage is. De huidige concertformatie bestaat uit 80 leden waarbij er jaarlijks gemiddeld 30 keer een officiële uitvoering plaatsvindt zoals concerten, processie en andere maatschappelijke evenementen. Tevens is er een jeugdharmonie van 37 leden met een gemiddelde leeftijd van 13 jaar en is er een drumband bestaande uit 15 leden.

Het orkest staat onder leiding van dirigent Frenk Rouschop en repeteert wekelijks op dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in de Harmoniezaal in Bocholtz.