phil logo nieuw

fotos masthead

Muziek is belangrijk in het leven van veel mensen, er zijn maar weinig mensen die niet van muziek houden. Muziek zet mensen in beweging, biedt troost of geeft ontspanning. Muziek is een universele taal die dieper gaat dan woorden en die iedereen op zijn eigen manier begrijpt of voelt. De Koninklijke Philharmonie Bocholtz spreekt deze universele taal.

Crossing Borders in Wind Music

Belgian Brass en de Koninklijke Philharmonie Bocholtz presenteren een concertavond met verrassende, grensoverschrijdende blaasmuziek van het allerhoogste niveau.

De beste koperblazers van België zijn verenigd in Belgian Brass - en zij komen op uitnodiging van Philharmonie Bocholtz naar Heerlen. Belgian Brass is samengesteld uit eminente musici die allen een solistenplaats verworven hebben in symfonische orkesten. Dit stelt deze topmuzikanten, onder leiding van trompettist Manu Mellaerts, in staat om elk optreden weer de grenzen van hun instrumenten en van zichzelf op te zoeken. De 12 musici (10 koperblazers, 2 slagwerkers) van Belgian Brass beheersen een scala aan muziekgenres: van klassiek tot hedendaags, van symfonisch tot pop, van serieus tot ludiek. We zijn benieuwd met welk repertoire ze ons op deze avond verrassen!

Het programma dat de Koninklijke Philharmonie Bocholtz ten gehore brengt staat in het teken van haar concoursdeelname. De Phil gaat deze avond onder leiding van dirigent Frenk Rouschop haar positie in de hoogste concertafdeling van amateur-blaasorkesten consolideren en haalt daarvoor alles uit de kast!

Het spektakelstuk dat de Philharmonie ten gehore zal brengen is El Jardín de las Hespérides (De tuin van de Hesperiden) van de Valenciaanse componist José Suñer Oriola. Het ambitieuze stuk, tjokvol meeslepende melodielijnen, opwindende ritmes, grootse akkoorden en enkele verrassende special effects, vertelt in mysterieuze sferen en vurig temperament de Griekse mythe van Herakles, die de opdracht krijgt om de gouden appel van onsterfelijkheid te stelen uit de tuin van Hera, waar niet alleen de Hesperiden (nimfen) maar ook de honderdkoppige draak Ladon de wacht houden.

Een ander hoogtepunt zal, samen met met een kleine bezetting van Belgian Brass, de vertolking zijn van het virtuoze stuk Brassbound Five van Carlos Pellicer.

Wees welkom op deze spectaculaire en spannende avond in de Rabozaal van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Steun de concoursdeelname van onze Philharmonie Bocholtz en geniet mee van de mooiste blaasmuziek!

Crossing Borders in Wind Music

Zondag 8 december 2019 - 20.00 uur